Pagina's

dinsdag 14 juni 2011

Kamer opruimen. How to?



Hebben jullie ook al zo'n zin in de zomer? Je kan eindelijk je ramen wagenwijd open gooien zonder dat er van buiten een ijskoude lucht naar binnen waait. Maar, het is ook fijn als je kamer ook zo fris en fruitig is! Als je niet weet hoe je daarmee te werk moet gaan heb ik hier wat tips voor je. Enjoy!


Stap 1: Opruimen
Begin eerst maar eens om al die troep van je bureau, kasten, vloer, planken, onder je bed en weet ik veel waar allemaal neer te leggen waar ze horen. Als je dat gedaan hebt ziet het er sowieso al een stuk netter uit.


Stap 2: Uitzoeken
Wat kan weg en wat niet? Tijd om je spullen eens flink uit te zoeken. En dat betekend ook je klerenkast. Misschien kan die oude barbie naar je kleine zusje of buurmeisje. En misschien kan dat truitje dat veel te klein is wel naar je nichtje toe. Twijfel je aan dingen? Bedenk je of je het echt nodig hebt of niet. En anders, gewoon weggooien!


Stap 3: Stofzuigen
Tijd om de boel eens wat minder stoffig te maken. Dus pak de stofzuiger en haal al het stof uit je kamer weg. Dat ziet er wel zo netjes uit! Ga ook even met een doekje over de planken en kasten heen. Vooral daar ligt heel veel stof. Als dat helemaal clean is, kun je naar de volgende stap.


Stap 4: Bed opmaken
Gooi ook even een nieuw beddengoed op je bed. Zo kan je weer een paar weken vooruit. Leg er ook wat mooie kussens op, leg een sprei aan het einde en leg een paar tijdschriften op de sprei. Een opgemaakt bed ziet er toch wat netter uit. 


Stap 5: Inrichten
Nu alles schoon en opgeruimd is kun je, als je wil, wat meubels verplaatsen. Vraag dit natuurlijk eerst even aan je moeder of vader. Als het nodig is kun je wat nieuwe meubels aanschaffen bij woonwinkels of andere zaken. En dan, dan is je kamer klaar voor de zomer!


Zo! Je kamer is nu helemaal netjes schoon en mooi opgeruimd. Als je wil kan je nog een lekker geurtje in je kamer sprayen om het helemaal af te maken. En dan is je kamer helemaal zomer proof. Ik hoop dat je er wat aan hebt!


Lots of Love, 
Jenna









Geen opmerkingen:

Een reactie posten